Veelgestelde vragen
Mijn bedrijf werkt met een frankeermachine. Waarom moet ik overstappen naar EasyPost?
 
Een frankeermachine kost niet enkel een aardige cent om te leasen of aan te kopen, er komen ook veel kosten bij kijken: inktpatronen, onderhoudscontract, enz… Door uw post uit te besteden aan EasyPost vermijdt u niet enkel deze kosten maar zal u ook tijd uitsparen. En zoals het gezegde luidt, time is money. U of uw personeel hoeft niet meer te frankeren, er kunnen geen fouten gemaakt worden en u wint tijd.

Bovendien werkt de frankeermachine met de standaard posttarieven. U krijgt dus in geen enkel geval een korting ondanks uw volume. EasyPost zal samen met u een verzendprofiel opmaken aan de hand van een analyse van uw uitgaande post en u een korting geven op de prijs van de zegel. Met andere woorden, de behandeling van uw post wordt eenvoudiger en goedkoper en uw post zal goedkoper worden verstuurd.
Ik werk met mijn frankeermachine aan non prior tarief, goedkoper kan toch niet?
 
Non prior is geen goedkoper tarief om te frankeren, maar een ander tarief voor een andere dienstverlening. Uw post is uiteindelijk ook langer onderweg.
EasyPost zal uw post op een industriële manier verwerken waardoor wij een verzendtarief kunnen aanbieden goedkoper dan het non prior tarief.
Kan ik het uur van ophaling kiezen?
 
Ja, EasyPost is een bedrijf dat zeer flexibel werkt en op maat van de klant. EasyPost zal zijn logistiek aanpassen aan de noden van de klant.
Ons bedrijf verstuurt relatief weinig post, is de werking van EasyPost dan nog interessant voor ons?
 
Één brief frankeren en verwerken neemt in principe ook tijd in beslag. Bovendien kan u bij EasyPost al van de eerste brief van het meest voordelige tarief genieten.

Voor EasyPost geldt geen minimum volume, wij verlenen onze diensten aan alle bedrijven. Wilt u verlost zijn van de complexiteit van het versturen van post en wil u alle nodeloze bijkomende kosten vermijden, dan is EasyPost uw partner. Steek simpelweg al uw post in een postzak en wij doen de rest.
Indien we met EasyPost werken, verandert dit iets voor de post die dagelijks binnenkomt?
 
Neen, indien u een brief met EasyPost naar uw eigen adres verstuurt, zal deze uiteindelijk met dezelfde postbode opnieuw bij u aankomen. Werken met EasyPost heeft dus absoluut geen invloed op de post die binnenkomt.
Zal de post wel even goed aankomen bij de bestemmeling?
 
Ja, EasyPost doet enkel het voorbereidend werk, dit wil zeggen, de ophaling van de post in de bedrijven en het verwerken en frankeren ervan in het EasyPost sorteercentrum. Uiteindelijk gaat de post dan naar bpost die voor de effectieve verdeling zorgt. Uw post komt dus in hetzelfde netwerk terecht als nu het geval is. Het zal dus dezelfde postbode zijn die dezelfde brief in dezelfde brievenbus steekt. EasyPost heeft gekozen om met bpost te werken als partner voor de verdeling van de post voor verschillende redenen. Bpost heeft 200 jaar ervaring, een netwerk van 17.000 postbodes, 670 postkantoren en 670 postpunten. Geen enkel ander bedrijf kan een betere dienstverlening geven. Wij blijven dus samenwerken met bpost en dit geeft onze klanten de garantie dat er voor de bestemmeling niks veranderd. De bestemmeling zal de overstap naar EasyPost zelfs niet merken.
Heb ik een garantie dat de gefactureerde aantallen overeenkomen met de verwerkte aantallen?
 
Ja. EasyPost bezorgt bij elke factuur een gedetailleerde bijlage van de verwerkte post. Met andere woorden elke zending die door EasyPost wordt verwerkt zal terug te vinden zijn in de bijlage van de factuur aangevuld met het gewicht van de zending en het tarief waaraan werd gefrankeerd. Bovendien geeft de klant dagelijks een borderel mee waarop het totaal aantal stuks staat. Dit wordt bijgehouden en indien er een verschil is met onze telling dan wordt u onmiddellijk op de hoogte gebracht. 
Kan EasyPost een dergelijk volume post wel aan?
 
Ja, EasyPost verwerkt vandaag ongeveer 50.000 zendingen per dag en dagelijks maken bedrijven de overstap naar EasyPost. Wij zijn voorbereid om structureel te groeien indien nodig.
Bovendien verwerkt EasyPost de post van zijn klanten in verschillende sorteercentra verspreid over het hele land waardoor wij snel en flexibel kunnen werken.
Als EasyPost in sommige gevallen goedkoper is dan bpost waarvan leeft EasyPost dan?
 
EasyPost krijgt op sommige producten een volumekorting van bpost. Dit wil zeggen dat wij een marge hebben op de prijs van de zegel.Daarom kan EasyPost zijn dienstverlening aan dergelijk interessante tarieven aanbieden. Ook doet EasyPost een deel van het voorbereidende werk voor bpost. Dit is ook een reden waarom EasyPost kortingen krijgt.